Ce tip de stingătoare de incendiu am nevoie?

Stingătoare de incendiu, ce tip de stingătoare?

În calitate de proprietar de clădire sau manager este necesar să cunoașteți ce tip de stingătoare de incendiu aveți nevoie. Dar, este posibil să aveți mai multe întrebări cu privire la acele stingătoare plasate pe toată instalația dumneavoastră. Indiferent dacă dețineți un depozit sau o clădire de birouri, este important să înțelegem cum și de ce sunt necesare stingătoarele de incendiu, astfel încât să puteți proteja cât mai bine angajații și clienții.

Site-ul Stingătoare de incendiu, al companiei Star Sting SRL oferă cele mai bune prețuri pentru stingătoarele de incendiu. Activăm de peste 10 ani în acest domeniu, iar mai jos, am răspuns la trei întrebări frecvente despre extinctoare.

  1. Ce înseamnă verificare, încărcăre stingătoare după utilizare?

Stingătoarele de incendiu sting rapid un incendiu prin utilizarea unui propulsor presurizat (similar cu un aerosol). Atunci când operați un extinctor, probabil că știți să utilizați (Trageți inelul, Îndreptați duza, Strângeți mânerul, mişcaţi la baza focului). Atunci când strângeți mânerul, o supapă este deschisă care eliberează gazul sub presiune din colectorul de oțel. Pentru că este presurizat, gazul începe imediat să se extindă pentru a umple și împinge agentul (apă, substanțe chimice uscate sau dioxid de carbon), în afara duzei. Chiar și o descărcare mică a unui stingător poate scădea presiunea gazului propulsor suficient pentru a preveni o altă descărcare. Puteți determina cu ușurință dacă stingătorul de foc are suficientă presiune prin verificarea ceasului. Săgeata îndreptată spre secțiunea verde determină că este încărcat și gata să funcționeze în mod corespunzător la stingerea unui incendiu.

Chiar dacă ați descărcat stingător de incendiu foarte puțin, acesta trebuie să fie verificat, reîncărcat sau înlocuit imediat.

2. Ce valabilitate au stingătoarele de incendiu?

Pentru a fi sigur că stingătoarele de incendiu sunt operaționale, trebuie să urmați acești trei pași:

Se verifică data fabricației – toate stingătoarele de incendiu concepute pentru uz comercial au o dată de fabricație înscrisă pe etichetă sau ștanțată pe canistră. Anumite stingătoare necesită realimentarea sau recondiționarea după unu, doi, cinci sau șase ani. În cazul în care stingătoarele de incendiu sunt vechi (și nu a existat o inspecție recentă a unei firme specializate), cel mai bine este de să apelați la un profesionist pentru inspecție sau înlocuirea lor.

Verificați dacă s-au făcut inspecțiile periodice – stingătoarele de incendiu trebuie să fie inspectate și verificate periodic. Pe stingător, trebuie să existe o etichetă care indică dacă o inspecție a fost efectuată de către o societate autorizată în fiecare an de la data fabricației.

Verificați dacă întreținerea internă este necesară – LEGEA nr.307 din 12 iulie 2006 stabilește că întreținerea internă trebuie efectuată la un anumit interval pentru a asigura integritatea extinctoarelor.

Dacă nu sunteți sigur de oricare dintre pașii de mai sus, sau dacă nu sunteți sigur că stingătoarele de incendiu sunt în stare bună de funcționare, contactați un expert pentru a obține mai multe informații și de a vă ajuta să le eliminați în condiții de siguranță și/sau să înlocuiți stingătoarele de incendiu.

3. Ce tip de stingătoare de incendiu am nevoie?

Pentru a ști cu siguranță ce tip de stingătoare de incendiu aveți nevoie este necesar să consultați un specialist PSI, vă recomandăm să apelaţi la Servicii PSI.